1 juni 2023

Een jaar bij Liverpool FC

Het relaas van een zot seizoen bij LFC door de ogen van Frigyes

Het was zeker een zot jaar voor mij. Het feit alleen al dat ik werd benaderd om te werken voor een van de meest mythische teams in de Premier League was op zich al mind-blowing. Ik zat aan tafel met Jurgen Klopp en hij legde me uit dat het moeilijk zou worden om het vorige seizoen (waarin ze in de finale van alle vier de Engelse competities stonden) te evenaren en dat hij zich zorgen maakte over het hoge aantal blessures. Toen ik vroeg wat zijn ambities waren vertelde hij me dat hij een erfenis wilde achterlaten door van LFC de beste club in alle afdelingen te maken en dat hij daarvoor een osteopaat nodig had. Een geweldig project om in te stappen: challenge accepted!  Mijn doel: zorgen voor een toegevoegde waarde in dit ongelooflijke team met mijn osteopathische vaardigheden en ervaring in de topsport. 

Een super harde competitie, een enorm groot team, een vreemd land, het was in het begin moeilijk om me aan te passen en mijn invloed te laten gelden. Van de spelers kreeg ik echter meteen een goede respons! Het was een hele ervaring om met zulke professionals op top niveau te werken.

Het seizoen begon echter niet goed. Daar zijn veel redenen voor die ik in deze blog niet kan bespreken, maar het WK speelde zeker een belangrijke rol. De blessures liepen op, spelers moesten verschuiven van positie en het resultaat was een opeenstapeling van verliezen en gelijke spelen. De spirit van vorig seizoen was weg, de werkomstandigheden werden alleen maar moeilijker. 

Er zat niets anders op dan hard te blijven werken en te focussen op de kwaliteit van het werk. Ook de rest van de staf en de spelers bleven hard werken. En dat loonde! Geblesseerde spelers kwamen terug uit hun revalidatie en het blessure percentage daalde. Het duurde tot april om de zaken om te draaien met belangrijke gelijke spelen tegen Chelsea en Arsenal. Het vertrouwen kwam terug en we verloren sinds dien niet meer! Hard werken en blijven geloven waren de sleutel. We haalden de Champions League net niet, maar de ommekeer en het bereiken van de Europa League was gezien de omstandigheden het hoogst haalbare. Voor het hebben van een slecht seizoen, uiteindelijk geen slecht resultaat... 

Het was niet altijd gemakkelijk maar met het succes van het team werd mijn werk ook meer gewaardeerd. Ik kon enkele osteopathische principes in de medische operatie inbrengen, behaalde enkele individuele successen, maar belangrijker nog, ik werd geaccepteerd door de medische staf. Ik heb er vertrouwen in dat dit een goede basis is om een volgend seizoen te beginnen en nog meer vertrouwen dat we van onze fouten hebben geleerd en dat de resultaten beter zullen zijn. Wat mijn persoonlijk doel betreft, zorgen voor een meerwaarde: geslaagd. 

Liverpool FC is een geweldige club gesteund door een impressionante 12de man. Het blijft iedere keer een kippenvel moment als ze hun leuze Chanten: You Never Walk Alone. Liverpool is tevens een super toffe stad dus we doen er met plezier nog een jaartje bij!

Maar eerst een welverdiende vakantie

Frigyes


                                                                                                                                    YNWA

LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x