Fasciatherapie

Wat is fasciatherapie? 

Fasciatherapie is een respectvolle, zachte manuele therapie, die beantwoordt aan de vraag van het lichaam en geen gebruik maakt van manipulaties. Het focust voornamelijk op het bindweefsel (de fascia).

Een fasciabehandeling bestaat enerzijds uit zachte hands-on technieken en mobilisaties waarbij de therapeut op zoek gaat naar spanningen in het bindweefsel en deze dan vrijmaakt door trage rek- en druktechnieken. Fasciatherapie is evenwel meer dan dat. Het is tevens een bewegingstherapie, waar de nadruk ligt op lichaamsperceptie en aandachtseducatie.

Een fasciatherapeut werkt steeds vanuit het potentieel van de patiƫnt, van wat zij/hij kan en niet vanuit de beperkingen. De therapeut wil de patiƫnten begeleiden naar meer bewustwording van hun lichaam.

De kracht van de therapie ligt in de zachtheid van de behandeling en de gevoeligheid van de therapeut.

Wat is fascia? 

Fascia is de latijnse naam voor bindweefsel. Zoals het woord zelf zegt is het de bindstof tussen alle weefsels van onze lichaam. Het verbindt alle structuren zoals botten, organen, spieren, bloedvaten en zenuwen in een soort web. Het is een reactief, gevoelig weefsel dat zowel op psychologische als fysieke stress reageert. Fascia is voortdurend in beweging, of zou beweegbaar moeten zijn, zoniet kunnen er problemen ontstaan naar doorbloeding of zenuwgeleiding. Het is aan de fasciatherapeut om deze structuren bewegelijker te maken indien nodig.

Meer info: fasciatherapie

Wie kan terecht bij de fasciatherapeut? 

  • Specifieke klachten van het bewegingsapparaat: gewrichtsklachten, spierspanningen, nek- en rugklachten al dan niet sportgerelateerd.
  • Aspecifieke klachten: spanningshoofdpijn, migraine, vermoeidheid, slaapstoornissen, hyperventilatie
  • Stressgerelateerde klachten
  • Burn-out - Depressie
  • Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) - Fibromyalgie

Behandeling

Een behandeling duurt 45'.  Olivia is voorlopig niet meer beschikbaar omwille van haar zwangerschapsverlof.

We verwijzen je graag door naar haar collega's fascia therapeuten:

Els Van den Noortgate: +32 469 110400 - www.pijninbeweging.be

Kathleen Mesdagh: +32 497 481945
LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x