Osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een primaire contact- en patiëntgerichte gezondheidszorgdiscipline, die de nadruk legt op de onderlinge relatie tussen structuur en functie van het lichaam, het aangeboren vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen bevordert, en een benadering van de gehele persoon ondersteunt ten aanzien van alle aspecten van gezondheid en gezonde ontwikkeling, voornamelijk door de beoefening van manuele behandeling. Osteopathie focust op  herstel van de beweeglijkheid van de gewrichten, de organen, de bloedvaten en het bindweefsel. Beweeglijkheid betekent hier verschuifbaarheid, uitrekbaarheid en samendrukbaarheid. De osteopaat tracht het lichaam terug in een zeker stadium van homeostase te brengen.  Zoniet kan dit leiden tot functieverlies en pijnklachten zoals: ontstekingen, zwellingen, slijtage, gewrichtspijnen, hoofdpijn, slechte spijsvertering, ...

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel waarbij alle lichaamsdelen op elkaar inwerken. De oorzaak van je pijnklacht kan zich daardoor ergens anders in je lichaam bevinden. Zo kan pijn in de arm bijvoorbeeld te wijten zijn aan problemen in je nek. Of kunnen rugklachten eigenlijk het gevolg zijn van een verkramping van het middenrif. Omdat een osteopaat je volledige lichaam onderzoekt met al zijn neurologische en vasculaire connecties en niet enkel de plaats waar je pijn hebt, wordt de zaak ten gronde aangepakt. De klachten worden dus niet enkel symptomatisch maar oorzakelijk aangepakt.  Dankzij deze gerichte aanpak kunnen ook chronische klachten eindelijk verholpen worden.  Zo kan je terug optimaal functioneren!

Wat doet een osteopaat?

Professionele osteopaten zijn opgeleid om de onderliggende factoren op te sporen en te behandelen, meer nog dan de klachten zelf.  De osteopaat onderzoekt na een uitvoerig vraaggesprek dan ook het hele lichaam en niet enkel de pijnzone. De behandeling bestaat uit een resem manuele technieken die zich focussen op de gewrichten, trigger-punten, de zenuwbanen en het bindweefsel. Indien nodig wordt er ook voedingsadvies of andere adviezen gegeven.

Je hebt hier geen voorschrift van je huisarts voor nodig. Je kan dus rechtstreeks naar de osteopaat gaan. Er is terugbetaling voorzien door je mutualiteit voor 5 sessies per jaar.

Waarom naar de osteopaat gaan?

  • Acute en chronische letsels van de wervelzuil: rug en nek
  • Hernia / Lumbago / Ischialgie
  • Uitstralingspijnen arm of been 
  • Bekkenklachten
  • Algemene gewrichts- en/of spierklachten
  • Functionele spijsverteringsstoornissen
  • Spanningshoofdpijn, migraine, tinitus (oorsuizen)
  • Kaakklachten
  • Sportblessures & prestatieverbetering: lees meer.

Meer info: www.osteopathie.be

Ons osteo-team: Bert, Jelle, Fabienne en Frigyes



Sportosteopathie?

Sportosteopathie focust zich voornamelijk op blessurepreventie maar ook prestatieverbetering. We gaan hier op zoek naar de zogenaamde 'energy leaks'.  Deze kunnen zich manifesteren in mechanische blokkades, die de spierketenwerking verstoren. Maar ook in een neuro-vasculaire functiestoornis waardoor er bepaalde regio's makkelijker in 'het rood' gaan.  Dergelijke disbalans kan niet alleen blessures veroorzaken maar ook leiden tot een prestatie vermindering, soms tot 20%! Dit is het verschil tussen winst en verlies...

Lees meer over sportosteopathie

Frigyes is onze sportosteopaat. 



LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x