Gespecialiseerde Kinesitherapie

Onze expertise ligt in de manuele aanpak van rug- en nekletsels (al dan niet sportgerelateerd) en algemene pijnsyndromen.  Ook voor andere klachten kan U bij ons terecht: gewrichts- of peesaandoeningen van arm of been, revalidatie na een operatie (met uitgesproken expertise in handrevalidatie) of perinatale kinesitherapie.  Wij willen ons specialistisch profileren, dus voor andere aandoeningen verwijzen we je graag door naar andere gespecialiseerde praktijken.

Onze specialisaties:

Manuele therapie

Manuele therapie richt zich op aandoeningen die ontstaan in botten, gewrichten, spieren, pezen en ligamenten, de zogenaamde musculoskeletale aandoeningen. De kinesitherapeut probeert deze aandoeningen te verhelpen door een analyse te maken van de pathologische bewegingen. Hierdoor kan hij niet alleen de symptomen behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak.

Tijdens de behandeling past hij manuele technieken toe zoals mobilisaties, manipulaties, tracties, myofasciale technieken... Daarnaast krijgt de patiënt ook individueel aangepaste oefeningen mee naar huis. Deze zijn bedoeld om de belastbaarheid van het lichaam te verhogen en de houding te corrigeren.

Toepassing: alle acute en chronische klachten van de wervelkolom en de gewrichten van de arm en het been. voorbeelden: lumbago, frozen shoulder, whiplash, ...

Fabienne, Jelle, Tom en Oliva helpen je hier graag verder! 

 

Handrevalidatie

Onder handrevalidatie vallen alle letsels aan hand en/of pols. Dit zijn zowel traumaletsels aan gewrichten of pezen waarvoor een operatie aangewezen was, alsook overbelastingsletsels door een verkeerd of verhoogd gebruik. De nadruk binnen de handrevalidatie ligt voornamelijk op een specifieke begeleiding en opvolging gezien de complexe, specifieke anatomie en de functionele beweeglijkheid in het dagelijkse gebruik. Naast een manueel behandelplan, worden duidelijke instructies en oefeningen samen met u besproken en opgevolgd.

Voor dringende afspraken na een heelkundige ingreep contacteer tom@LMent.be

Tom helpt je hier graag verder! 


Perinatale kinesitherapie

Voorafgaand aan de bevalling leren we de aanstaande moeders ademhalingsoefeningen, perstechnieken en houdingen om de weeën op te vangen aan.  Na de bevalling ligt de nadruk op versterkende oefeningen van de buik- en bekkenbodemspieren. Daar een bevalling veel vergt van je lichaam is het zeker aan te raden om je spieren en gewrichten opnieuw in conditie te krijgen!

Olivia helpt je hier graag verder! 

 

LMent: Osteo & Fysio

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x