Pro Cycling Bikefit

Pro Cycling Bikefit

Doel?

Het volstaat niet om een perfecte aƫrodynamische positie na te streven als je lichaam niet in balans staat. Bij een bekkentorsie kan een verkeerde opmeting gebeuren wat kan resulteren in een slechte biomechanische positie op de fiets. Dit kan leiden tot krachtverlies en/of blessure!

Wat?

Een Bikefit is essentieel aan het begin van het seizoen maar steeds ook bij overbelastingsletsels, terugkerende klachten of problemen na een val.  Bij de Pro Cycling Bikefit wordt de lichaamsscreening uitgebreid met een osteopathische structurele screening. De resultaten van deze screening worden gelinkt aan de positie op de fiets. Na de screening van het lichaam en de fietspositie wordt er een osteopathische interventie uitgevoerd (indien nodig) en wordt de positie van de fiets aangepast. Specifiek advies voor het trainen van het lichaam door de kinesitherapeut of personal trainer wordt meegegeven. 

Wie? 

Omwille van de directe link tussen het functioneren van het lichaam en de fietspositie is deze Pro Cycling Bikefit een meerwaarde voor professionele renners, die maar even in het land zijn en geen tijd hadden om eerst de eigen osteopaat of verzorger te consulteren. Wij zoeken de beste positie voor jouw lichaam om je prestatie te optimaliseren! Dit kan het verschil betekenen tussen winst en verlies...

Bij de Pro Cycling Bikefit werken onze 2 experten samen: Joris Verreydt van Wolf Performance & Frigyes Vanden Auweele

Meer info?


 

                    Met dank aan Jasper Philipsen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x